Novac za podsticaj nataliteta opštinski funkcioneri dodelili rođacima

Državna revizorska institucija u izveštaju za 2017. navodi da su funkcioneri opštine Gadžin Han, deo novca koji su dobili za povećanje nataliteta, dodelili svojim rođacima i sebi. Reč je o projektu za demografski razvoj i populacionu politiku, koji finasira resorno Ministarstvo.

U izveštaju Državnog revizora za 2017. godinu piše da je opština Gadžin Han od 18,8 miliona dinara za projekte demografskog razvoja resornog Ministarstva, veći deo iskoristili za subvencije za poljoprivredu.

Taj novac je podeljen uz nepravilnosti, smatra Duško Pejović, predsednik Državne revizorske institucije:

"Nepravilnost je da je izvršen izbor poljoprivrednih gazdinstava, a da nije objavljen konkurs. To znači da svi poljoprivrednici nisu znali za tu vrstu stimulacije." 

U opštini kažu da je projekat sa kojim su konkurisali, imao deo za razvoj poljoprivrede i da je i tako prihvaćen:

"To se i odnosi na populacionu politiku, jer smo mi na taj način hteli da zadržimo stanovništvo na području opštine Gadžin Han", rekla je Marija Cvetković, predsednica Skupštine Grada Niša. "Na teritoriji opštine se većina stanovništva isključivo bavi poljoprivredom." 

Revizor navodi da su od novca za poljoprivredu oko 560.000 dinara dobili opštinski funkcioneri i članovi njihovih porodica.

"Izvršen je prenos sredstava a da nije dostavljena sva dokumentacija o nabavljenoj opremi i pored toga nije bilo kontrole trošenja tih sredstava u 2017. godini", dodaje Pejović.

"Ja mislim da nema kršenja zakona. Ovde je javni interes veći od ličnog interesa, tako da smatram da nema kršenja zakona", kaže Slaviša Ivković, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu.

Državni revizor je ovaj izveštaj prosledio Agenciji za borbu protiv korupcije, koja će odlučiti da li je u ovom slučaju bilo nezakonitih radnji.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара