Loznica: Hiljadu novih radnih mesta

Grad Loznica ustupio je bez nadoknade dvadeset hektara zemlje u industrijskoj zoni kineskoj kompaniji "Mint" koja bi u tom gradu proizvodnju trebala da pokrene sredinom iduće godine.

Za zemljište u industrijskoj zoni uz magistralni put Loznica - Šabac i prekoputa graničnog prelaza sa Republikom Srpskom, koji se procenjuje na negde oko milion i po evra, Lozničani će za uzvrat dobiti oko hiljadu novih radnih mesta. Ta cifra je od velikog značaja ukoliko imamo u vidu da jedna kompanija toliki broj radnika u ovom gradu nije uposlila od dolaska italijanske fabrike za proizvodnju čarapa pre deset godina.

Kineska investcija vredna je oko sto miliona evra, a izgradnja fabrike trebalo bi da počne u najkraćem roku. Zanimljivo i je i to da se kineski "Mint" ponudio i da stipendira 300 studenata koji su raspoloženi za usavršavanje u njihovoj zemlji.

"Građani Loznice će svakako pored novootvorenih radnih mesta susresti se sa jednom novom tehnologijom, sa novim znanjima, novim tržištima. Privrednici Loznice će dobiti novu šansu kroz svojevrstan vid poslovnih odnosa sa velikom kompanijom kao kooperanti, dakle što će značajno popraviti privredu u ovom gradu. Pored fabrike i zapošljavanja radnika oni će u ovom gradu podići i jedan hotel čiji će kapacitet biti oko stotinak soba odnosno apartmana", kaže Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

"Mint" je kompanija koja posluje u oblasti automobilske industrije i koja svoju proizvodnju ima na više od 30 lokacija u Kini, ali i u Meksiku i Tajlandu. Srbija je prva zemlja u Evropi, a Loznici prvi grad u našoj zemlji u kojoj će ta kompanija započeti svoju proizvodnju i odakle će se širiti na evropsko tržište.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво