Šabac - šampion Kros serije RTS-a

Sa 1.815 takmičara u 26 trka, Šabac je ovogodišnji šampion Kros serije RTS-a. Na stazi na Starom gradu učestvovalo je 228 trkača više nego u Zaječaru. I naredne godine, Šabac i gradski Sportski savez biće domaćini tradicionalne sportske manifestacije koju organizuje naša kuća.

Za masovnost, odličnu  organizaciju i tehničku podršku organizatori Kros serije RTS-a uručili su priznanja Šapcu, "Zlatno znamenje" članu Gradskog veća Draganu Nikoliću i zahvalnicu profesoru fizičke kulture Draganu Veskoviću.

"Jedan od najvažnijih ciljeva jeste da se omasovi školski sport i da to bude manifestacija koja će i organizacijski na najlepši mogući način popularizovati atletiku i sport u Šapcu", ističe Dragan Nikolić, član Gradskog veća za sport grada Šapca. "Šabac nije prvi put dobio priznanje, mi se trudimo da to svake godine bude sve bolje i ja se nadam da ćemo sledeće godine probiti taj magični broj od 2.000, mislim da to nije preterano veliki problem samo da se malo više svi mobilišemo." 

Pravi cilj je popularizacija atletike, naglasio je Dragan Vesković, profesor fizičke kulture:

"Atletika je kraljica sportova i oduvek je cilj nas koji smo u atletici da damo neki svoj doprinos da što više dece mladih da se uključe u bavljenje nekim sportom. Mislim da smo ove godine moje kolege iz svih škola uspeli u tome da animiramo što više dece i na taj način i dobijemo ovo priznanje kao najmasovniji organizator krosa RTS-a." 

Šabac je apsolutno zaslužno pobedio ove godine, smatra Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a:

"Cilj je prošlo 1.815 trkača u 26 trka. Međutim, Šabac je grad sporta i grad atletike. Zahvaljujući ovom takmičenju Borko Antonić je postao alfa i omega šabačke atletike. On je okupio sve ljude koji su privrženi kraljici sportova i ovaj sport se sada munjevito razvija u gradu na desnoj obali Save. Šabac je oduvek voleo mlade, oduvek je  izdvajao za sport za atletiku, fudbal, boks, ne zaboravimo rukomet, šabačke vanzemaljce Metaloplastiku. Verujem da sutra mogu da budu glavni vanzemaljci atletičari koji su ponikli na krosu RTS-a. Šabac se bez sumlje u svakom trenutku daje krosu RTS-a, tako će biti i ubuduće." 

Najmasovnija sportska manifestacija na kojoj trče mladi svih generacija - od predškolaca do srednjoškolaca, dobiće i svoju himnu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво