Požar u kraljevačkim kafićima

U Musinoj Reci kod Kraljeva jutros su u požaru izgorela dva pomoćna objekta u domaćinstvu porodice Tomislava Radulovića. Načelnik Sektora za vanredne situacije Raškog upravnog okruga rekao je za RTS da je uzrok požara zapušeni odžak na jednom od objekata. On je potvrdio i pretpostavku da je požar u kome su sinoć, na Železničkoj stanici u Kraljevu izgorela tri objekta, bio podmetnut.

Požar je najpre izbio u napuštenom kiosku, a vatrena stihija se velikom brzinom proširila na okolni kafić, a zatim i na još dva ugostiteljska objekta.

"Kao papir je gorelo! Je li u lokalu bilo ljudi? Na sreću nikog nije bio, u lokalu, na sreću", prepričava svedok dešavanja Nemanja Smiljanić.

Vatrena stihija progutala gotovo kompletan inventar sva tri kafića.

"Sve je izgorelo, ostali su samo zidovi i prednji deo kod šanka.To smo uspeli da spasimo,sve ostalo je izgorelo", jada se Srđan Kovačević, vlasnik izgorelih objekata.

Nadležni organi su od jutros na terenu ,utvrdjuju štetu i uzrok požara.

"PreTpostavka je da je požar namerno podmetnut od strane maloletnih lica. U tom objektu je nekada živeo beskućnik. Imali smo bojazan da nije u objektu, da se nije zatekao tu. Na sreću nije ", kaže Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog upravnog okruga.

Kiosk iz koga je krenuo plamen je vlasnoistvo firme koja više ne postoji, a objekti zahvaćeni vatrom su privremeni i montažni. Iz Sektora za vanredne situacije godinama upozoravaju nadležne da su, upravo, takvi objekti potencijalna opasnbost po okolinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво