U Prokuplju se gradi nova pijaca

U Prokuplju uskoro počinje izgradnja mosta koji će novu pijacu povezati sa gradom, a trenutno se asfaltiraju pristupne saobraćajnice.

Pored najposećenije prokupačke pijace prolazi magistralni put Niš-Priština, nema dovoljno parking mesta, a subotom se stvaraju velike gužve. Ovo je bio jedan od glavnih razloga što se pijaca izmešta.

Pijaca na ovom mestu postoji više od pola veka. Iako je svi znaju kao "malu pijacu", ona je glavna i na njoj se snabdeva većina Prokupčana.

Mišljenja Prokupčana o izgradnji pijace su podeljena, od onih koji su za do onih koji smatraju da je problem za mnogo manje novca mogao da se reši uređenjem postojeće pijace.

Na lokaciji koja se nalazi na izlazu iz grada, uveliko se gradi nova pijaca. Privode se kraju radovi na uređenju pristupnih saobraćajnica i parkinga.

"Onda prelazimo na sledeću fazu koju isto finansira delom Ministarstvo privrede, delom Opština iz svog budžeta", ističe Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja, "gradi se most koji treba da poveže najveće naselje u gradu - Sokićev bulevar i novu pijacu."

Očekuje se potpisivanje ugovora za izgradnju objekata.

Radovi će koštati 170 miliona dinara. Sredstva je, kroz projekat obezbedilo Ministarstvo privrede, uz desetoprocentno učešće Opštine koja ima obavezu da izgradi sam objekat.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar