Pozorište kao vid terapije kod omladine sa smetnjama u ravoju

U Dnevnom boravku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Valjevu jedna od novijih, ali i omiljenih metoda rada je primenjeno pozorište. Ona pomaže socijalizaciji, razvoju govora, motorike i kreativnosti. Predstavom „Kapetan Džon Piplfoks" nastupali su i pred publikom.

Aleksandar Kolarić, koji u predstavi Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Valjevu tumači kapetana Džona Piplfoksa, pokazao nam je koliko voli pri-menjeno pozorište.

„Uživam u tome, da mi je to moj život, moj san i da u tome želim da postanem novi Bata Stojković", kaže Aleksandar.

U predstavi Dnevnog boravka za mlade sa intelektualnim smetnjama mogu da učestvuju svi koji to žele.

„Kapetan je dobar čovek, divan dečko, dobar. Ovi dole su svi fini, Sa svima se lepo družim", kaže Marija Stojanović.

„Super je. Baš je lepo. Svaka čast. Sviđa mi se", kaže Marija Ćebić.

Predstavu „Kapetan Džon Piplfoks" po tekstu Duška Radovića pripremali su sedam meseci kroz metodološke radionice. Premijeru su imali su proteklog leta u okviru „Tešnjarskih večeri".

„Aca Kolarić je improvizovao. Osjetio je da su se njegovi drugovi malo zbunili, negde nešto zaboravili i on je improvizovao. Digao je predstavu na noge, podigao energiju i bilo je sjajno. Kroz to stiču osjećaj pripadnosti i svoje važnosti u grupi i važnosti svih ostalih. Sjajno se zabavljamo", ističe Koraljka Bublik, radni instruktor.

Sada vežbaju za nastup na pravoj pozorišnoj sceni u Valjevu. Primenjeno pozorište pomaže razvoju govora, pokreta, ispoljavanju emocija i, što je veoma važno, sve kroz igru.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи