Fudbaleri "Brčkog" pobednici turnira u Jaši Tomiću

Ekipa iz Brčkog osvojila je prvo mesto na memorijalnom turniru u malom fudbalu u selu Jaša Tomić. Oni su u finalu savladali veterane Partizana. Na ovom turniru je među 12 ekipa bila i ekipa RTS-a.

Memorijalni turnir RTS-a "Igrajmo za 16" počeo je saradnju sa memorijalnim turnirom u malom fudbalu u selu Jaša Tomić. Ekipa Radio televizije Srbije je prvi put nastupala na ovom takmičenju i to je bila prilika da se promoviše i memorijalni turnir naše kuće "Igrajmo za 16" koji će se naredne godine odigrati dvadeseti put.

"Uspostavićemo kontakte sa ekipama iz Jaše Tomića i ekipama iz susedne Rumunije, hteli bi da pozovemo ekipe iz Rumunije "Politehniku" ili neku drugu da učestvuje na našem turniru", kaže Duško Radić iz RTS-a.

Ekipa Akademca koju čine lekari i zaposleni na Vojnomedicinskoj akademije u ovoj hali igra sa domaćim i klubovima iz okoline još od 1995. Zbog ljubavi prema malom fudbalu je i potencirana organizacija ovog turnira

"Sve je pozitivno zato što je ovo ne samo odmeravanje fudbalske snage, nego i jedna prilika da se družimo, da se ponovo vidimo", kaže dr Nebojša Stanković iz KMF "Akademac".

"Trudimo se tamo gde odemo da uspostavimo saradnju, da damo ono što mi možemo da pomognemo, znači to su neki pregledi, intervencije, bilo šta što njima treba, a i oni nas dočekaju onako toplo i srdačno", objašnjava dr Tomislav Mladenović iz KMF "Akademac".

Ove godine je svoje fudbalsko umeće pokazalo oko stotinu fudbalera različitih godišta.

"Pored ekipa koje su ranije učestvovale pozvali smo i Crvenu Zvezdu i Banjaluku i Brčko, Loznicu. Sad smo proširili i sa RTS-om i Radničkim iz Kragujevca gde je igrao naš Slobodan Stojović Coban", objašnjava Mile Zarin, organizator turnira.

U selu Jaša Tomić se fudbal igra od 1911. a među brojnim fudbalerima se ne zaboravljaju Boško Petrov, Slobodan Stojović i Stevan Samatović u čiju čast se već četiri godine organizuje ovaj memorijalni turnir.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво