Kragujevac: Odeljenja sa manje đaka od propisanog

U školi "Treći kragujevački bataljon" u Kragujevcu odeljenja nisu formirana prema broju učenika, u skladu sa zakonom. Plan je bio da četiri odeljenja budu pregrupisana u tri, ali bi to napravilo veliki problem jer je reč o osmacima.

Da bi se formirala četiri odeljenja potreban je 91 učenik, osmaka u ovoj školi ima 88 koji se pripremaju za prijemni ispit, a teško prihvataju novu sredinu. Roditelji su podržali decu, obratili se Ministarstvu prosvete, medijima, a bili su spremni i na proteste.

"Stres koji su deca doživela zbog nečega što se tiče administracije i nekih troškova je nečuveno", kaže Zoran Vujović, roditelj.

"Roditelji učenika svih razreda insistiraju na tome i isključivo na tome da interesi naše dece budu zaštićeni", kaže Slađana Palčić roditelj.

U ovakvim slučajevima škola treba da se obrati nadležnoj školskoj upravi Ministarstva.

"Školska uprava mođe da da mišljenje i da odobri formiranje odeljenja i sa manjim brojem učenika ako jer zahtev upućen do 15. septembra", objašnjava Goran Joksimović, rukovodilac Školske uprave u Kragujevcu.

Kako kažu iz Školske uprave, zahtev direktora škole je stigao 23. oktobra.

"Petnaestog avgusta škola je imala uslov zbog migracionih kretanja, odlaska učenika, sa čime je škola upoznata 15. avgusta, tačnije između 25. i 31. došlo je do problema smanjenja broja učenika", kaže Slobodan Živanović, direktor OŠ „Treći kragujevački bataljon".

Kako potvrđuju iz Ministarstva prosvete, ministar je uvažio pedagoške razloge, pa sva četiri odeljenja osmog razreda ove škole ostaju odgovornost Školske uprave u Kragujevcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво