Valjevski odbojkaši superligaši

U Valjevu se od ove godine igra SUPERLIGA u muškoj odbojci. Zhvaljujući uspehu Odbojkaškog kluba VA 014, Valjevci prvi put u istoriji muške odbojke imaju priliku da u svom gradu gledaju najbolje klubove iz Srbije.

San generacija valjevskih odbojkaša, da dosegnu do najvišeg ranga takmičenja, posato je realnost. Odbojkaški klub VA 014 uspeo je da se, nakon 8 godina postojanja, plasira u Superligu. Sada se u Valjevu gleda najbolja odbojka u Srbiji.

"Pa ovo je zaista pre svega veliko iskustvo gledati, gledati i učiti nove stvari, dok ima još vremena za igru. San koji smo svi sanjali i počevši dok smo igrali drugu ligu", objašnjava Bojan Jevtović, igrač OK VA 014.

"Cilj je da što više dece muške uključimo u klub, naravno da imamo što više takmičara iz Valjeva. Ovogodišnji sportski cilj je da ostanemo u ligi, to nam je prvi cilj, drugi cilj nam je da budemo među prvih šest", kaže Aleksandar Mijailović, sekretar OK "VA 014".

Odbojkaši VA 014 iznenadili su sportku javnost i rezultatima na početku svoje prve superligaške sezone. U vrhu su tabele. Klub i odbojkaši se uz igranje sa najboljim klubovima, sada privikavaju i na drugačiji ambijent i punu halu sportova u Valjevu.

"Sve to je i publiku nateralo da se večeras pojavi u velikom broju za naše prilike. Ja bih voleo da nastave i dalje da nas prate, mislim da ekipa ima potencijala. Probaćemo da igramo najbolje što možemo u nastavku sezone u svakom slučaju", dodaje Saša Stevanović, trener OK VA 014.

"Ozbiljni igrači, ozbiljna ekipa, ozbiljan stručni štab, ovo vidi se da je ozbiljan klub i to je utisak prosto, vezano nije to neko iznenađenje, ovaj vidi se taj kvalitet tu je sve kako treba", kaže Tomislav Kukanjac, pomoćni trener OK "Crvena zvezda".

Najviši rang takmičenja u muškoj odbojci, ali i uspesi mlađih selekcija uz nekoliko mladih reprezentativaca iz Valjeva, postignuti su zahvaljujući pre svega velikom etuzijazmu i dobroj organizaciji u klubu. Postati stabilan superligaš sada je primarni cilj.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво