Taksisti u Pančevu traže noćnu tarifu

Auto-transportno preduzeće Pančevo povećalo je cene gradskog i međugradskog prevoza, dok će taksisti poštujući gradsku odluku i dalje voziti po cenama od pre tri godine. Oni su zbog toga nezadovoljni ali muče ih i drugi problemi.

Taksisti iz Pančeva kažu da sve manje zarađuju od svog posla, jer dugo već nisu menjali cene prevoza, a benzin je nekoliko puta poskupeo. Po gradskoj odluci njihov start košta 70 dinara, a isto toliko naplaćuju i svaki pređeni kilometar bez obzira da li voze danju ili noću i to im najviše smeta, jer smatraju da noćni rad mora da se naplaćuje po višoj tarifi.

"Grad nema razumevanja za nas i nikako da nam uskladi cenovnik. Tražili smo da bar 20 odsto bude skuplja vožnja noću i praznikom, ali nisu uslišili naše zahteve, a naše kolege u drugim gradovima imaju različite tarife, a mi još nemamo", kaže Steva Stanivuk, taksista iz Pančeva.

U Gradskoj upravi kažu da su pančevački taksisti već dovoljno zaštićeni i da se mora voditi računa i o korisnicima njihovih ulsuga.

"Cena taksi prevoza u Pančevu je jedna od najviših u Srbiji i ona nije menjana 3 godine.Važno je napomenuti da je Pančevo jedan od gradova koji je ograničio broj taksi vozila i taksisti kod nas imaju tako mogućnost više da zarade, jer su zaštićeni od povećane konkurencije", objašnjava Srđan Polovina, Odeljenje za saobraćaj u Grdaskoj upravi Pančevo.

U Pančevu je registrovano 157 taksi vozila i taj broj se ne sme povećavati, ali po važećoj gradskoj odluci taksisti će i dalje morati da naplaćuju samo jednu tarifu, bez obzira što njihove kolege u pojedinim gradovima imaju i tri različite cene prevoza.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво