Pirotski frizeri u humanoj akciji

Frizeri u Pirotu organizovali su humanitarnu akciju, koja je uspela da podigne čitav grad. Oni su besplatno frizirali, a mušterije ostavljale novac prema svojim mogućnostima. Sredstva su namenjena za lečenje njihove koleginice. Ideja zanatlija je da bar jednom mesečno rade u humanitarne svrhe.

Pirotski frizeri obnovili su esnafsku solidarnost, po kojoj su se prepoznavale pirotske zanatlije. Odrekli su se zarade i svi okupljeni na jednom mestu, frizirali sugrađane, kako bi prikupili sredstva za lečenje obolele koleginice.

"Jelena je bolesna, leči se od kancera jajnika. Svi su bez problema pristali. Stvarno sam bila oduševljena i dirnuta. Nije da nisam očekivala, jer mi smo frizeri, pre svega humanitarci", kaže frizerka Radmila Đorđević.

"Zaista imaju veliko srce i samo tako neka nastave. Osmehom, svojim umećem, leče. Ja sam oduševljena ovom akcijom. Svaka čast organizatoru. S obzirom da se i sama bavim humanitranim poslom, apelovala sam na moje koleginice iz Zdravstvenog centra i Bolnice da i one dođu i podrže", samo su neki od utisaka Piroćanaca.

Frizeri se neće zaustaviti na ovoj akciji.

"Mislim da ovo nije kraj, već je početak i nadam se da će ovo da zaživi. Ne samo koleginici Jeleni da pomognemo, već i ostalima kojima je potrebna pomoć", objašnjava frizer Mladen Durmišević.

Da svojevremeno nije bilo zanatlija i esnafa, Pirot se nikada ne bi industrijski razvio. Lekcija iz humanosti pirotskih frizera, podsetila je Piroćance na doborčinstvo, koje je bilo, modernim rečnikom rečeno, obavezni deo poslovne politike svakog esnafa. Obnovljeno je na ponos zanatlija i svih Piroćanaca.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar