Kraljevo: Rekonstrukcija atletskog stadiona

U Kraljevu je počela rekonstrukcija atletskog stadiona, posle gotovo pola veka. Sportisti i rekreativci, do sredine naredne godine treniraće na drugim stadionima. Prvo veliko takmičenje, Balkanijada, biće održano na rekonstruisanom stadionu 13.jula naredne godine.

Spakovali su opremu, ispraznili svlačionice i završili poslednji trening na stadionu. Nakon više decenija svakodnevnih treninga, Predrag Cvijović i Dragan Nešović treniraće na drugom stadionu. Ostaju uspomene i vera u bolje dane za kraljevačke atletičare.

 

"Svi su oni emotivno vezani, bila je to staza na kojoj su oni proveli nekoliko godina, stekli neke rezultate, mnogi od njih bili reprezentativci. Sigurno će za one koji dolaze mnogo značiti", kaže trener Predrag Peco Cvijović.

Atletičar Dragan Nešović trenira od 12 godine: "Dogurao sam do veterana, a stadion se nije promenio. Ja se nadam da će da se održi Balkaniijada za veterane, voleo bih da trčim pred svojim sugrađanima i da pokažem najbolje rezultate".

Sredstvima koja su obezbedili Vlada Srbije i grad Kraljevo, oko 140 miliona dinara stadion će kompletno biti rekonstruisan. Stadion će imati osam staza.

"Trenutno se radi potporni zid jer smo stadion morali da proširimo da bi imao sve moguće kvalifikacije IF standarda. Stadion će imati osam traka to je minimum", kaže Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva. I dodaje: "Osam staza će biti presvučene najmodernijom podlogom za trčanje - tartanom. Na stadionu će biti travnata površina koja je neophodna za funkcionisanje i sprovođenje raznih treninga na stadionu. Mi očekujemo na samoj Balkanijadi oko 500 učesnika ljudi koji će doći u grad Kraljevo. Ono što je jako bitno na tom takmičenju neće biti samo promocija sporta, zdravog života već će imati turistički momemnat u samom gradu jer ćemo tu predstaviti Kraljevo na najbolji mogući način".

Planirano je da radovi budu završeni do kraja juna. Prvo veliko takmičenje juniorska Balkanijada, biće održana sredinom jula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи