Rekonstruiše se put Novi Pazar - Tutin

Za dve godine biće završena rekonstrukcija državnog puta Novi Pazar-Tutin, izvođač radova je turska kompanija "Tašjapi". Značajna vest s obzirom na to da ka tom putu gravitira više od 150.000 meštana.

Na magistralnom putu od Novog Pazara do Tutina, četiri decenije star asfalt nazire se ispod zakrpa novijih datuma. I tako dvadesete kilometara.

"Oni koji putuju autobusom, možda im treba i preko sat vremena. To je naša žila kucavica, posebno za malu privredu. Boga mi ja jedno dva put godišnje odradim reglažu", mišljenja su tamošnjih meštana.

Iako se do Tutina može i Jadranskom magistralom, put je petnaestak kilometara duži. Sva sela Tutinske opštine nalaze se uz oštećeni put.

"Velika sela imaju ovde i samo se krpilo, renoviralo po malo, a nije se uradilo kako treba. Trebao je da se proširi, da se uradi lijepo. Da narod, milji mu se da živi u ova sela", kaže meštanin Mumin Čalaković.

Delovi magistralnog puta od Novog Pazara do Tutina obnavljani su prethodnih godina. Međutim, zbog dotrajalosti i geoloških odlika terena, put je deformisan, pa su potanjanja asfalta, klizišta i oštećenja, današnji izgled kolovoza.

"Tamo ima preko tridesetak lokacija klizišta registrovanih koja se u periodima posle zima uglavnom javljaju i u tim kišnim periodima", ističe Ibrahim Škrielj, generalni direktor AD „Novi Pazar put".

Crni bilans puta je više desetina života u proteklih dvadesetak godina. Iz Opštine očekuju da će biti i eventualnih izmena trase jer sadašnji put ima izuzetno oštre krivine.

"Vrlo nam je važna i bezbednost za učesnike u saobraćaju. To je put koji datira od pre 40 godina, koji je u više navrata u manjim merama rekonstruisan ali bezuspešno. Skratiće rutu od Novog Pazara do Tutina i za naše privrednike. Sutra, to je jedna dobra veza za Koridor 11", kaže predsednik Opštine Tutin Kenan Hot.

Ugovor je vredan 24 miliona evra i podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova, u dužini od 20,5 kilometara.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво