Pirot "Utočište prognanih nota"

U Pirotu „Utočište prognanih nota"- besplatan operski spektakl u organizaciji tamošnjeg Doma kulture i Ministarstva kulture.

Biti jedan od šestoro učenika legendarnog Lučana Pavarotija,velika je čast i privilegija.Šansu da se -kao mlad pevač- nađe u društvu odabranih ,iskoristio je Luiđi Ćirilo - i od najboljeg učio punih 8 godina.

"Bio je veoma strog. Kod Pavarotija su ponekad časovi trajali čitav dan. Sa svakim od nas šestorice, posebno je radio. Naučio sam da nema lakih i teških opera - za sve je potrebno mnogo truda", kaže bariton Luiđi Ćirillo.

"Nesvakidašnji događaj - polazim od sebe - mogli smo ovde ponešto i da naučimo. Eto, čuli smo o čemu se radi u onoj operi „Ljubavni napitak" ...I da opera nije nikakav bauk, da to može da bude interesantno", zadovoljni su Piroćanci.

Partneri na koncertu bili su pijanista Đulio De Luka i mecosopran Kjarastela Onorati ,kojoj je ovo bilo prvo predstavljanje publici u Srbiji - a u Pirot bi kaže -rado ponovo došla.

"Atmosfera je ovde veoma pozitivna, ljudi su gostoljubivi i mnogo je dobra hrana u Pirotu.Utisci su zaista lepi" ističe mecosopran Kjarastela Onorati.

Svetska muzička imena već godinama u svoj zavičaj dovodi Dragana Moles - operska pevačica, koja ističe da novac nije presudan za velike umetnike i da sa istom posvećenošću nastupaju i u malim gradovima i u metropolama.

 "Na ovakvim mestima se svira s ljubavlju - i dolazi ljubav iz publike. To je ono što će mene uvek da vrati u Pirot", kaže operska pevačica i pedagog Dragana Moles.

Nakon ovog nesvakidašnjeg događaja, pirotsku publiku već narednog meseca očekuje spektakl-koncert Feliksa Aja - jednog od najvećih svetskih violinista današnjice.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво