Rekonstruiše se bazen u Kikindi

Plivači i vaterpolisti iz Kikinde narednih nedelja treninge i pripreme imaće na zrenjaninskom i bečejskom umesto na svom bazenu. Počelo je renoviranje objekta koji inače beleži veliku posećenost osnovaca i rekreativaca koji će gradski bazen ponovo moći da koriste početkom naredne godine.

Ulaganjem 7,5 miliona dinara iz gradskog budžeta Kikinda je počela obnovu Sportskog centra "Jezero", najpre zatvorenog bazena - najvećeg od ukupno 5 u ovom kompleksu. Planirano je da prva faza radova bude završena do kraja ove, a već naredne godine uz ulaganje oko devet miliona dinara i podrazumevana kompletna rekonstrukcija spoljne i unutrašnje infrastrukture objekta.

"Prvi i drugi razredi redovno pohađaju nastavu tokom školske godine, naravno taj program je ušao i u nastavni plan i program odobren od strane Ministarstva prosvete i od prosvetne zajednice iz Zrenjanina, Jedan izuzetno dobar i bogat program koji služi kao osnova, odnosno baza za dalje bavljenje vodenim sportovima prevashodno mislim na plivanje i vaterpolo, naravno tu su i ronioci", kaže Slobodan Marinkov, direktor SC "Jezero".

Instalirani solarni paneli dosada se nisu koristili i voda u bazenu grejala se gasnim energentima. Zato je, zbog energetske efikasnosti, deo investicije i ugradnja novih toplotnih pumpi.

"To će ostati ono što je budućnost, ono što je važno za sadašnjost i za neki srednjoročni plan jeste da će Sportski centar "Jezero" dovesti na nivo kvalitetnog korišćenja" i prosto upotrebljivosti i mogućnosti organizovanja velikih takmičenja i ugošćavanja svih onih sportista, reprezentacija i gostiju", objašnjava Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Naredne godine sportski kompleks "Jezero" obeležava 40 godina rada, a u saradnji sa republičkim Ministarstvom sporta i omladine planirana je i rekonstrukcija sportske hale koju koriste praktično svi sportski klubovi u Kikindi.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво