Turska kompanija na proleće otvara pogon u Malom Zvorniku

Turska kompanija "Majdenim tekstil" počeće iduće godine proizvodnju u Malom Zvorniku. UZ toku je rekonstrukcija pogona, a posao će moći da dobiju nezaposleni iz celog Podrinja.

U Malom Zvorniku rekonstruiše se pogon u kome će na proleće iduće godine započeti proizvodnju tekstila turska kompanija "Majdenim tekstil".

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da već prikupljaju podatke o radnicima, i da je vrlo izvesno da će moći da odgovore na potrebe poslodavca, s obzirom na to da u Malom Zvorniku na posao čeka oko hiljadu sedamsto ljudi, a na teritoriji grada Loznice ih je oko osam hiljada.

Ako imamo u vidu da je u Loznici i okruženju nekada poslovalo nekoliko fabrika koje su se bavile istim ili sličnim poslom, može se očekivati da već imaju dosta stručnjaka, a biće organizovane i obuke za radnike kako bi mogli da u potpunosti odgovore na potrebe poslodavca.

"Na evidenciji u Malom Zvorniku postoji oko 140 lica tekstilne struke počev od pomoćnih tehničkih radnika do šivača, krojača, do inženjera tehničke struke, za sad se prijavilo 300 lica koja su zainteresovana za rad u toj novoj fabrici", navodi Dragana Simić, v. d. direktora Filijale NSZ u Loznici.

Turski investitor bi u naredne dve godine trebalo da zaposli petsto radnika u Malom Zvorniku. Biće potrebni i visokokvalifikovani tehnolozi i ekonomisti, pa šansu za posao vide i nezaposleni iz celog Podrinja.

Turska kompanija "Majdenim tekstil" prvi je veliki investitor u Malom Zvorniku posle čak pedeset godina.

Ruinirana hala uskoro će biti kompletno rekonstruisana i obezbeđeno osam i po hiljada kvadratnih metara prostora.

"Nadam se da se Mali Zvornik vraća u red srednje razvijenih opština, jer smo trenutno među 19 devastiranih, a normalno sa zaposlenjem tu i ostaju naši stanovnici, pogotovo, većinom nadam se 70 posto ženske radne snage i oni će dobiti svoj tu, neku svoju budućnost", kaže Zoran Jevtić, predsednik Opštine Mali Zvornik.

"Majdenim tekstil" je druga turska kompanija u ovom kraju. U Krupnju je 2015. godine proizvodnju počela kompanija "Džinsi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво