Porodici izgorela kuća, pomoć je obećana, a zima na pragu

Pre 40 dana porodici Radović iz Male Ježevice kod Požege izgorela je kuća. Jedina prostorija u kojoj mogu da borave je kuhinja, zbog čega su dve devojčice smestili kod rodbine. U Opštini kažu da će problem rešiti ili uz pomoć donatora, koji su dali čvrsta obećanja, ili na neki drugi način.

Vest o požaru koji je progutao krov i sprat kuće porodice Radović proširila se Srbijom. Posebno zbog Natašine hrabrosti koja je, ne mareći za opasnost, spasila život četvorogodišnjoj sestri. Ipak, još se nije ništa promenilo: kuća je u istom stanju, nakon što je požar progutao nameštaj, stvari, novac.

"Za 20 do mesec dana to može da se uradi. Bar da se pokrije da ne kisne. Ništa drugo. Unutrašnji radovi ako ne mogu da stignu da se rade, ne moraju, mogu se raditi na proleće, ali bar da se kuća pokrije da ne bi kisla u prizemlju. Mi nemamo gde da zimujemo, ako prokisne to će da prokisne dole", kaže Veljo Radović.

Porodica trenutno živi u kuhinji, ali su dve devojčice morali da smeste kod rodbine. Drva za ogrev imaju dovoljno, ali bez krova nisu sigurni da će ploča iznad kuhinja izdržati padavine.

"Ako bude jača kiša, sneg, nadam se da će i zidovi da padnu od tog snega i kiše. Samo da ne bude neka jača kiša", zabrinuta je Nada Radović.

Zahvalni su na odeći i hrani, ali kažu da se osećaju zanemareno zbog glavnog problema.

Neki novi medijski događaji sigurno su uticali da se zaboravi na problem Radovića, ali ova porodica ne može dočekati zimu uzdajući se u prazna obećanja.

Međutim, predsednik Opštine tvrdi da su se pojavili donatori, koji će brzo rešiti problem. A u slučaju da oni iznevere - pronaći će rešenje da pomognu Radovićima.

"Nema razloga da ne odrade, kad su već u proceduri. Onda će to da odradi lokalna samouprava. Mi upravo imamo spreman na stolu predmet i predračun celokupne krovne konstrukcije i to ćemo da odradimo za pet, šest dana ukoliko steknemo realni utisak da oni ovaj neće", rekao nam je Milan Božić, predsednik Opštine Požega.

Preostaje nada da ćemo pre snega o porodici Radović snimiti novi prilog u kući na kojoj će biti novi krov i cela porodica na okupu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво