Objavljena knjiga o pevačkim grupama u Lučanima

U Lučanima je predstavljena knjiga Jelene Joković o dragačevskim pevačkim grupama lučanske opštine.

U Domu kulture u Lučanima održana je promocija knjige "Dragačevo ružom ograđeno" Jelene Joković, u izdanju Biblioteke opštine Lučani u Guči.

Jelena Joković, master etnomuzikologije, naglasila da je u svom prvencu istraživanje fokusirala isključivo na dragačevske muške i ženske pevačke grupe lučanske opštine, ali ne i na grupe iz sela okolnih opština, koje oblasno pripadaju Dragačevu. Njima planira da se bavi nekom drugom prilikom. 

Na promociji knjige gostovale su i muške i ženske pevačke grupe sa područja opštine Lučani.

Mlada autorka zahvalila je izdavaču, Biblioteci opštine Lučani u Guči i  Domu kulture u Lučanim, direktorima tih institucija i svima onima koji pomogli u stvaranju monografije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво