Ribarska Banja puna tokom cele godine

Banja na obroncima Jastrepca poznata je od davnina po lekovitim sumporastim vodama, ali u nju se ne dolazi samo radi lečenja. Iako je sezona zvanično odavno prošla sva mesta su i dalje popunjena.

Permanentno unapređujući medicinske usluge i otvarajući širom vrata zdravstvenom turizmu, u Ribarskoj Banji pronašli su pravi recept za dobru posećenost tokom cele godine.

U prvih devet meseci ostvareno je četiri hiljade bolničkih dana više nego prošle godine. Pet stotina postelja u Specijalnoj bolnici i još toliko u seoskim domaćinstvima nije dovoljno za interesovanje koje postoji.

"Svakako smo sadržajno prevazišli smeštajne kapacitete i to je ono na čemu treba raditi", kaže Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja. "Iz godine u godinu primetno je sve više eksternih gostiju, pacijenata koji nisu u našoj ustanovi Specijalnoj bolnici koja raspolaže sa 500 ležajeva, toliko je i u privatnom smešataju.  Postoji potreba izgradnje novih smeštajnih kapaciteta, hotela, treba afirmisati seoski turizam."

Sve je više i gostiju koji dolaze na odmor, pa su novi smeštajni kapaciteti neophodni, posebno sa novom ponudom - akva-parkom u koji je Ribarska Banje uložila 20 miliona dinara.

Topla termalna voda, atraktivni sadržaji za decu i odrasle svakako će već narednog leta biti atrakcija ne samo za Kruševljane nego i za turiste iz celog regiona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара