Novi program za učenje srpskog jezika kao nematernjeg

Učenje srpskog jezika za pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji često je bilo samo ispunjavanje nastavne obaveze. Od ove školske godine uvedene su promene koje bi mogle doprineti da se srpski kao nematernji jezik uči sa razumevanjem, a samim tim i više koristi.

Predmet srpskog jezika kao nematernjeg u prvom i petom razredu osnovnih škola i prvom razredu srednjih škola od ove nastavne godine uči se po novom programu

Nakon mnogo godina, prihvaćen je koncept učenja srpskog jezika kao stranog, a autori programa napravili su razliku u znanju sa kojim deca dolaze u školu.

Promene nastavnog programa kojim se nacionalnim manjinama olakšava savlađivanje srpskog jezika, pozdravljaju i nastavnici i učenici:

U toku je izrada rečnika koji će definisati šta podrazumeva fond od 600, hiljadu, ili tri hiljade reči srpskog jezika.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи