Pijačne cene voća i povrća na sajtu Tržnice

Kupovina preko interneta sve je popularnija. Brže, jednostavnije, a često i jeftinije - dovoljno razloga da se mnogi opredele za onlajn kupovinu. Nišlije će uskoro na taj način moći da kupuju i pijačne proizvode.

Cene pijačnih proizvoda na niskim pijacama moguće je pratiti preko interneta već neko vreme. Kao nova pogodnost modernog doba planiran je još jedan korak pa će uskoro svi pijačni proizvodi, od luka do kiselog kupusa, moći i da se kupe preko interneta.

 

Na pitanje - da li bi to moglo da zameni odlazak na pijacu, sugrađanka odgovara: "Mislim da ne, opet pogledam, proverim šta se prodaje, šta se nudi."

Potrošači se pitaju i kako da kupe, na primer, paradajz preko interneta ako ne znaju da li je tvrd, ili nedovoljno zreo, tim pre što smatraju da su često izloženi prevarama. Zato im je i važno, kažu, da vide, a i opipaju proizvode.

Ovakav vid kupovine prehrambenih proizvoda u evropskim zemljama već je uveliko praksa pa se i u niškoj Tržnici nadaju da će početno nepoverenje da ustupi mesto olakšicama koje nudi takozvana kupovina iz fotelje.

"To možda ne bi dovelo do benefita za preduzeće, ali bi pomoglo mnogim našim sugrađanima koji ne mogu da izađu. Da bi to krenulo potrebne su pripreme i mi očekujemo da će to tokom zime da krene, a na proleće možda da zaživi", kaže Goran ĐorĐevic, dir. JKP Tržnice Niš.

U međuvremenu, Nišlije koje naviku odlaska na pijacu nemaju nameru da menjaju moći će, kažu nadležni, da računaju na čistije pijace jer će na tome ubuduće, umesto dosadašnjih dvadeset, raditi trideset radnika službe higijene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво