Kupanje na Miholjdan

Miholjsko leto produžilo je sezonu kupanja na Petničkom jezeru kod Valjeva.

Dok traje miholjsko leto, na jezeru u Petnici kupaju se istinski zaljubljenici u plivanje, kao što je Valjevka Zorica Jeremić Šević. Nimalo čudno, jer se na jezeru i valjevskim rekama kupa i na kraju zime.

"Ja u Gracu kupam na Svetog Jovana, u Drini sam plivala u decembru. Nije važan datum, voda ima svoje magnetno polje, koje je „po njenom". Nekada je hladno u junu, nekada je vruće u janaru", kaže Zorica Jeremić Šević iz Valjeva.

Jesenje boje, ali letnje, temperature iznad dvadeset stepeni privlače ljubitelje prirode na malo veštačko jezero u Petnici, nastalo od rečica Banja i Pocibrava.

"Ovo je Božji dar, ja mogu da vam kažem. Ovde da vidite samo floru i faunu, koja se ovde razmnožava, reprodukuje i uspeva, vi bi se oduševili. Ja sam od ovih ribolovaca, ja nisam ribolovac, saznao da osamnaest vrsta riba ovde ima", kaže nam sagovornik koji uživa na suncu.

Jezero u čuvenom valjevskom predgrađu prava je oaza za šetnju, pecanje, zakuske u prirodi na samo pet kilometara od centra grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво