Zlato za kraljevački restoran i školu u Vrnjačkoj Banji

Na 51. sajmu LORIST, kraljevački "Miraž" i Ugostiteljsko-turistička škola iz Vrnjačke Banje nagrađeni zlatom za "visok kvalitet restoraterske usluge" i za "osposobljavanje stručnih kadrova u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu".

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta (LORIST) u Novom Sadu, svoju turističku ponudu predstavilo je sedamdesetak gradova i opština, a Udruženje banja Srbije predstavilo je dvadesetak banja i hotela.

Manifestaciju čiji je slogan "Sajam za celu porodicu", za svoju promociju iskoristilio je i više od dvadeset čardi i salaša i tridesetak proizvođača hrane i pića iz cele Srbije. U takvoj konkurenciji restorani "Miraž" iz Kraljeva nagrađen je zlatnom medaljom Novosadskog sajma za visok kvalitet usluge.        

Tokom trajanja sajma nagrada je uručena Nenadu Iliću, vlasniku "Miraža", koji sa zadovoljstvom ističe da čitavom timu tog preduzeća ovo priznanje mnogo znači, ali da im je oduvek najvažnije bilo - zadovoljstvo gostiju:

"Moji zaposleni i ja već tri decenije gradimo takav imidž i ne odustajemo, pa nam je najnovije priznanje potvrda da smo na pravom putu. Iako mi i lično prija saznanje da je neko prepoznao sav taj trud, zahvalnost što smo nagrađeni dugujem celom timu Miraža."

"Smatram da su svi naši zaposleni", dodao je Ilić, "svojim zalaganjem i profesionalnim odnosom prema poslu doprineli da ostvarimo zadate ciljeve. Samo tako mogli smo da dokažemo da smo dostojni ove prestižne nagrade za ugostiteljstvo, ne samo u regionu, već i u celoj zemlji."    

Iza svake nagrade, kaže vlasnik "Miraža", stoje konstantna ulaganja u opremu i enterijer, trud da gost ode zadovoljniji nego što je došao, da dobije više nego što je očekivao:

"Vodimo računa da naše namirnice budu visokog kvaliteta, ali dosta pažnje poklanjamo i odabiru kadrova. Imamo sjajnu saradnju sa srednjom Ugostiteljsko-turstičkom školom iz Vrnjačke Banje i njihovom direktorkom Jelenom Čeperković, koja nam je pomogla u obuci našeg osoblja", ističe Nenad Ilić, napominjući da je važno da restoranski meni i dizajn enterijera budu po meri svakog gosta, ali da su još važniji zaposleni, jer je svaki radnik - prezenter firme.

Na Novosadskom sajmu, Diplomu sa velikom zlatnom medaljom osvojila je i Ugostiteljsko-turistička škola sa Domom učenika iz Vrnjačke Banje, i to upravo „za osposobljavanje stručnih kadrova u ugostiteljstvu, hotelijesrtvu i turizmu".

Direktorka Jelena Čeperković kaže da su oni ovo priznanje zaslužili u kategoriji javnih ustanova:

"Tročlana komisija Novosadskog sajma sa univerzitetskim profesorima dva dana je boravila u našoj školi, gde su radili ankete, ispitivali i istraživali. I zlatne medalje imaju nijanse, a naše zlatno priznanje je sa velikim amblemom."

Škola naredne godine slavi 70 godina postojanja, a prema nezvaničnim podacima do sada je imala oko 7.000 učenika od kojih mnogi danas rade u najboljim svetskim restoranima i hotelima.

"To je čitava jedna srpska varošica", ističe Jelena Čeperković. "Iako smo turističko mesto, najmanje onih koji su znanja sticali u našoj školi je, nažalost, ostalo u Vrnjačkoj Banji, zato što, po svemu sudeći, ovde nisu mogli da budu plaćeni onoliko koliko vrede."

Ugostiteljsko-turističku školu danas pohađaju 763 učenika.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво