Stotinu izlagača na Sajmu privrede u Paraćinu

U Paraćinu je danas otvoren 20. međunarodni sajam privrede koji organizuje turistička organizacija grada i udruženje preduzetnika. Stotinak izlagača naredna tri dana predstaviće se građanima, ali i potencijalnim poslovnim partnerima.

Od svilenih bombona, preko mlečnih proizvoda, knjiga, osiguravajućih društava do automobila. I ove godine sajam privrede u Paraćinu okupio je izlagače iz Pomoravlja ali i drugih delova Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

"Danas bi trebali da ugovorimo jedan baš bitan posao između Banja Luke i Paraćina ovde, radi se o jednom privredniku koji bi trebalo da otvori pogon tamo kod nas u Banja Luci", kaže Aleksandar Branković iz Banja Luke.

"Bili smo ove godine i na sajmu u Amsterdamu, tamo je sajam koji je najveći sajam na svetu za proizvođače robnih marki i planiramo izlaganje i naredne godine upravo iz tih razloga da nešto što je jedinstveno u Srbiji pokušamo da plasiramo na što šira tržišta širom Evrope", kaže Marko Simić iz "Čokolend"-a.

Mnogi od izlagača Paraćincima su dobro poznati, ipak sajam je prilika da se predstave i novim partnerima. S druge strane za brojna udruženja ovo je jedinstvena prilika da pokažu šta njihovi članovi rade.

"Štand koji mi ovde imamo je u saradnji sa Turističkom organizacijom dobijen besplatno tako da to nama mnogo znači", Tatjana Tubica iz UG Štit.

"Proizvode plasiramo u čitavoj Srbiji, nešto od programa ide i za izvoz dakle, Crna Gora, Makedonija, Rusija", kaže Emil Milojević iz mlekare "Muhajlović".

Opština Paraćin kao organizator sajma ističe ulogu malih i srednjih preduzeća koja su u gradu na Crnici samo ove godine šireći proizvodne kapacitete uposlila 290 novih radnika.

"Njih 65 je gradilo ili gradi ili završilo 71 objekat za proizvodnju u zadnjih pet godina i to ukupne površine koja je veća od nekadašnje fabrike štofa, a štofara je bila jedan veliki gigant iz vremena socijalizma", kaže Saša Paunović opštine Paraćin.

U naredna tri dana sajma predstaviće se i programiEvropske banke za obnovu i razvoj i razvojne agencije Srbije, abiće održano i predavanje o preduzetništvu žena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво