Komedija naravi novosadske trupe u smederevskom Centru za kulturu

Povodom Međunarodnog dana žena na selu, u Centru za kulturu Smederevo, u ponedeljak 15. oktobra gostuje predstava "Drž' - ne daj" u izvođenju istoimene pozorišne trupe iz Novog Sada.

Komedija "Drž' - ne daj" na duhovit način prikazuje niz prepreka koje se pojavljuju pred mladim parom nakon odluke o ulasku u brak.

Od momenta kada dvoje ljudi odluče da zajedno provedu život do jutra posle prve bračne noći, dešava im sve ono što nisu ni pomislili da im se može dogoditi.

Upoznavanje porodica, spiskovi gostiju, odabir haljine, torte, muzike, sale... samo su neki od problema sa kojima se suočavaju mladenci, ona iz Crne Gore, sa roditeljima koji "drže do čojstva i junaštva", a on iz Vojvodine, sa "finim i otmenim" roditeljima. Centralno pitanje je da li će mladenci uspeti da se izbore sa svim običajima i pravilima i da li će moći da naprave balans na granici između paganskog i urbanog. 

Članovi trupe kažu da je to komediji naravi, u kojoj se svi prepoznajemo i koja nas vraća na porodicu kao maticu svake zajednice. 

Predstavu je režirala Maja Grgić, a igraju Sonja Leštar, Tašana Đorđević i Nikola Ivačkov. "Drž' - ne daj" počinje u 20 časova, u Velikoj dvorani Centra za kulturu, a pokrovitelj je Grad Smederevo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво