Crteži Katarine Nedeljković u smederevskoj galeriji

U galeriji Centra za kulturu Smederevo otvorena je izložba crteža Katarine Nedeljković, koja je do sada imala dvanaest samostalnih i pedesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Katarina Nedeljković oprezno, studiozno i analitički radi na svom crtežu, kao posebnoj likovnoj disciplini. U njenom fokusu je ljudska figura čija je uloga da dočara stanje svesti u današnje vreme, nestajanje vrednosti, napuštenost i gubitak individualnosti.

Katarina Nedeljković završila je srednju Umetničku školu u Nišu. Diplomirala je i završila master studije na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, odsek za Primenjenu umetnost, smer zidno slikarstvo, gde radi kao asistent u nastavi na predmetima Anatomsko crtanje, Akt i Crtanje i slikanje. Doktorand je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, na studijskom programu za Digitalnu umetnost Interdisciplinarnih studija, član Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2015, rukovodilac likovne sekcije udruženja Alternativnog omladinskog centra ALTOM.

Do sada je imala dvanaest samostalnih izložbi i pedesetak kolektivnih, u zemlji i inostranstvu, a njeni radovi se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama. 

Učesnica je petnaest likovnih kolonija nacionalnog i međunarodnog karaktera.

broj komentara 0 pošalji komentar