Sajam zapošljavanja u Leskovcu

Na sajmu zapošljavanja u Leskovcu 18 poslodavaca iz Jablaničkog okruga ponudilo je više od 300 radnih mesta. Najviše se traže tekstilci, programeri, operateri, zavarivači i kuvari.

Više od 300 radnka tražilo je 18 poslodavaca iz Jablaničkog okruga na sajmu zapošljavanja u Leskovcu. Najviše radnih mesta ponuđeno je za radnike tekstilne struke, programer, operatere, zavarivače i kuvare.

Biografije je predalo 1500 Leskovčana. Dosadašnja iskustva pokazuju da 20 odsto učesnika sajma dobije posao.

U Leskovcu trenutno ima 17 300 nezaposlenih, što je 5 i po hiljada manje nego pre 6 godina.

"Tome pre svega doprinosi pozitivni investicioni milje koji stvara pre svega lokalna samouprava. Određenim programima i merama se finansira direktno iz sredstava Nacionalne službe i zapošljavanje određenih lica,tako da su to dva glavna razloga koja su doprinela smanjenju broja nezaposlenih. Imamo u najavi otvaranje jedne nove fabrike i jedne koja već posluje u Leskovcu. Radi se o stranim investitorima," kaže Dejan Stanković, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво