Novo mesto za igru u Vršcu

U Guduričkom naselju, na pet kilometara od centra Vršca izgrađeno je dečje igralište. Umesto na ulici, pored magistralnog puta, deca slobodno vreme sada provode na bezbednom mestu za igru.

Dečija igrališta predstavljaju važan deo u odrastanju svakog deteta. To je mesto za zabavu, igru ali i ravijanje motoričkih veština, socijalizaciju, druženje.

Mališani na Guduričkom naselju u Vršcu konačno su dobili svoj kutak, gde bezbedno mogu da provode slobodno vreme

Deci je ovo falilo zbog zabave, a roditeljima iz praktičnih razloga, jer su do sada decu automobilima morali da odvoze u delove grada koja imaju igrališta.

"Nalazimo se na nekoj mini magistrali jako frekventno i jako opasno da se deca igraju tu pored puta, tako da je ovo prava blagodet i za njih i za nas", kaže jedan od roditelja.

Stanovnici Guduričkog naselja igralište su dobili zahvaljujući loklanom komunalnom preduzeću, koje je osim inicijative obezbedilo i finansije.

"Izgradnja ovakvih igrališta ne predstavlja trošak, nego svojevrsno ulaganje u budućnost, a meni je još draže jer smo sve ovo isfinansirali sopstvenim sredstvima i to od ušteda u poslovanju u proteklih godinu ipo dana", navodi Nebojša Perić, direktor JKP "2. oktobar".

Osim ovog, Javno komunalno preduzeće u poslednjih godinu dana iz sopstvenih sredstava finansiralo je izgradnju deset dečjih igrališta u delovima Vršca u kojima ih do sada nije bilo.

Sva igrališta ispunjavaju zakonsku regulativu novog pravilnika, a to znači da su sprave sertifikovane i standardizovane, igrališta ograđena, a podloga urađena od mekog tartana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво