Kako je Italijan američkog porekla zavoleo Srbiju

Italijan američkog porekla Bobi Rouds odmor od posla u Bolonji, godinama koristi za pečenje rakije na svom imanju u Oplanićima kod Kraljeva. Bobi u Italiji radi kao profesionalni glumac ali mu, po svemu sudeći, dobro ide i organizacija šljivika u Šumadiji.

Bobi je srpski zet, žena mu je Vrnjčanka ali je voćnjak zasadio u podnožju Kotlenika. Tu je prvi put, pre desetak godina, video založen lampek i napravio svoj prvi litar šljivovice.

"Naučila me je stara baka Brena, ona nije nažalost više živa, bila je divna osoba", kaže Rouds. "Baka Brena mi je puno pomogla kada sam došao, zato je i držim blizu srca." 

Zbog obaveza u Italiji, ove godine ni ćerka, sin i unučići nisu mu podrška pored kazana. Prvenac je dočekao sa komšijama iz Oplanića.

Bobi je i filmski glumac ali mu je, kaže, od scene draži šljivik. Iako ove godine nije baš rodio:

"Ova godina katastrofalna, nema voća, za malo rakije, samo tri kazana." 

Voli jaku domaću rakiju, i on i njegovi italijanski partneri kojima više ne poklanja viski.

"Za mene je rakija, rakija je više naturale, a kajmak, ja zaboravih kajmak, kajmak je fantastičan", kaže Bobi.

U Oplanićima je zavoleo i srpske običaje. Navikao se čak i na kaldrmu, istina leti.

broj komentara 0 pošalji komentar