Izložba oldtajmera u kragujevačkom Velikom parku

U Kragujevačkom Velikom parku je održana Humanitarna izložba oldtajmera. Cilj manifestacije je prikupljanje sredstava za decu iz Centra za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica" u Kragujevcu.

Trideset starovremskih vozila krasilo je kragujevački park, a ponosni vlasnici posetiocima su pričali istoriju svojih ljubimaca.

Pored domaćina, vozači oltajmera stigli su iz Paraćina i Beograda kako bi deci iz Centra "Kneginja Ljubica" priuštili obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti Niša i obilazak Đavolje varoši.

"Ko god da je pozvan, kada sazna da je susret humanitaran - ne samo da pokažemo lepe automobile nego koristimo tu pažnju koju oni privlače da uradimo nešto dobro za nekoga - svi se odazovu", naglašava Ivan Popović, sekretar kragujevačkog Retro kluba oltajmera  SOS.

Ovakvi humanitarni susreti, kaže Snežana Stevanović direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica" u Kragujevcu, omogućavaju im da dodatno unaprede uslove za decu.

Nekadašnji kragujevački  ugostitelj i kolekcionar oldtajmera Joca Novković, izložio je automobil star pet decenija. Svoju ljubav prema starinskim automobilima i humanost prenosi na sedmogodišnje unuke Stefanu i Jocu:

"Doveo sam svoje unuke koji su zbrinuti, poveo sam ih sa sobom kako bi shvatili da ima i onih koji imaju i koji nemaju. Svi što imaju treba da odvoje za one koji nemaju." 

Posetioci  su donirali novac tako što su se fotografisali pored oldtajmera ili provozali  u nekom od njih.

Bora Nastasić, iz Oldtajmer kluba Beograd, pokazao je "bjuik elektru":

"Automobil je iz 1960. godine, jedan veoma redak auto -  koristio ga je Elvis Prisli."

Sredstva su vrlo brzo prikupljena, pa će dvadesetak mališana ovih dana krenuti na obećanu ekskurziju put Niša i Đavolje varoši. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво