Obnovljena škola u Brezni

Osnovna škola u selu Brezna najstarija je u Moravičkom okrugu, radi još od 1842.godine. Pohađa je dvadeset troje učenika koji ostvaruju brojne uspehe i u redovnoj nastavi i na takmičenjima. Poslednjih godina inicijativom zaposlenih i meštana uslovi rada i boravka, dosta su popravljeni.

U junu kada smo takođe izveštavali o ovoj školi, zgradi je bila neophodna sanacija i nova stolarija. Akcijom roditelja, zaposlenih u školi i drugih meštana, na nekoliko donatorskih skupova sredstva su prikupljena pa su radovi na zameni stolarije već pri kraju.

Ove školske godine đake u Brezni dočekalo je prijatno iznenađenje. Dotrajala stolarija na zgradi uveliko se menja novom .

Zadovoljstvo zbog boljih uslova rada ne kriju ni đaci ni nastavnici.

Gotovo 2 godine rukovodstvo matične škole na inicijativu roditelja trudilo se da zgradu u Brezni obnovi .

U junu kada smo ih posetili inicirali su akciju da se prikupe sredstva za zamenu stolarije. Tokom leta, odazvali su se donatori iz mnogih krajeva Srbije, a deo novca izdvojila je i lokalna samouprava.

Uskoro će početi i radovi na uređenju fasade kao i dvorišta škole. Da mala seoska škola zaslužuje moderan i uređen prostor svakako opravdavaju njeni đaci.

Osvojili su više od deveset nagrada u proteklih pet godina, a u poslednje tri đaci generacije matične škole, takođe su sedeli u ovim klupama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво