Bedem i nove kuće za stanovnike prokupačkog naselja Mala Guba

Radovi na izgradnji nasipa koji će ubuduće štititi najugroženiji deo obale reke Toplice od izlivanja privode se kraju, a stanovnici naselja Mala Guba, čiji su domovi godinama plavljeni dobiće i nove kuće.

Izgradnja bedema koji će meštane u prokupačkom naselju Mala Guba braniti od poplava privodi se kraju. Iako je situacija znatno bolja, ostaje bojazan žitelja da sam nasip neće rešiti sve njihove probleme.

"Sada imamo taj bedem, mnogo znači za nas pošto nećemo da budemo poplavljeni. A drugo, kanalizaciju nemamo, sad imamo taj put, samo nasipan", kaže Duško Amzić iz naselja Mala Guba.

"Ja se nadam nešto da prave i čine,ja bih zamolila to što pre.Sad će kiša, sad će hladno, gde ću sa tom decom?!", kaže Radica Petrović.

Projekat, vredan milion i 260 hiljada evra kojim je predviđena izgradnja zaštitnog bedema u dužini od oko 600 metara, finansira Evropska unija, a rok završetka radova je kraj novembra meseca.

"Mi smo svoj deo posla završili za 38 dana od planiranih 120 dana. Očekujem da će i naš partner u vrlo skorom periodu da završi svoj deo posala, jer ostalo je još samo regulacija dela reke", kaže Miladin Gavrić, izvođač radova.

Po završetku radova na bedemu u planu je izgradnja 10 kuća koje će dobiti najugroženije porodice.

"Projektom je predviđena izgradnja deset montažnih kuća za rome koji su živeli u tom naselju. Trenutno je raspisana javna nabavka, zaključen je ugovor za projektovanje. Verujem da će do kraja godine romi dobiti kuće i da će moći da se usele," kaže Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

U naselju Mala Guba gde žive romi, koji godinama odbijaju odavde da se isele ima 50-tak nelegalno izgrađenih objekata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи