Fondacija "Novak Đoković" - "Drugarijada" na Kopaoniku

U organizaciji "Fondacije Novak Đoković" na Kopaoniku, u Kampu prijateljstva "Drugarijada" družila su se , stvarala i igrala deca od 7 do 10 godina, uglavnom iz manje razvijenih sredina u Srbiji.

U kampu, ove godine boravi 129 dece sa učiteljima iz isturenih odeljenja škola iz Žagubice, Petrovca na Mlavi, Priboja, Svilajnca, Smederevske Palanke, Kruševca i Prokuplja. Organizovane su brojne kreativne radionice, avanturističke i sportske aktivnosti.

"Crtam drvo i pravim razglednicu za naše drugare. Mi smo Crveni iz Velike Loznice. Dobili smo tu boju marame, jer svako selo treba da dobije svoju boju. Lepo se provodimo. Puštali smo zmajeve, takmičili smo se u trkanju", kažu kamperi.

Ideja Fondacije "Novak Đoković" je da deci, kroz raznovrstan program, koji je usklađen sa njihovim uzrastom i mogućnostima, pruži različita iskustva koja nemaju prilike da dožive u svakodnevnom ambijentu, u svojim mestima.

"Program uključuje različite aktivnosti. Prikazujemo im različite eksperimente, orgazujemo eksperimente u prirodi. Učimo na koji način možemo da doprinesemo prirodi i ona nama", objašnjava Marko Kovačević iz Fondacije "Đoković".

Mališani su imali priliku da upoznaju našu poznatu glumicu Hristinu Popović:

"Velika mi je čast što sam ambasador Drugarijade i što imam priliku da deci koja su iz zabačenih mesta, koja sada imaju priliku da se druže."

U kampu prijateljstva, tokom prethodnih godina, do danas, učestvovalo je skoro 500 mališana i 140 učitelja iz 32 mesta u Srbiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи