Promocija ženskog preduzetništva u Zrenjaninu

U fokusu 2. sajma privrede u Zrenjaninu su žene preduzetnice i mala i srednja preduzeća koja traže svoju šansu na tržištu. Novi kontakti na ovakvim manifestacijama završe se i novim investicijama.

Pedesettrogodišnja Zrenjaninka Marika Srdić samostalnu tašnersku zanatsku radnju otvorila je pre godinu dana. Ona je jedna od 150 izlagača na 2. Međunarodnom privrednom sajmu "ZR BIZ NET" koji je u Zrenjaninu okupio preduzetnike iz cele Srbije i četiri zemlje regiona.

Slogan manifestacije je "Pokreni se!" i prilika je da mala i velika preduzeća predstave svoje usluge i proizvode, ali i naprave nove kontakte i poslovne dogovore.

"To je prilika da vas vide, to je prilika jer ne vide i ne koriste svi Fejsbuk stranice gde se reklamiram - prosto uživo je ipak uživo, da se vidi roba kako izgleda. Ja sam uvek za ovakve manifestacije", kaže Marika Srdić.

Sajam "ZR BIZ NET" predstavlja preduzeća svih privrednih grana, zanatlije, korišćenje IT sektora u modernom poslovanju, a ove godine posebno je usmeren na promociju ženskog preduzetništva.

"Žene su pune energije, ideja, želja i osećaju potrebu da idu napred, nikada se ne osvrću iza sebe i misle na mnoge neuspehe više ne razmišljaju nego gledaju u budućnost", navodi Ivana Šuberić, iz Beograda.

"Danas uopšte nije slučajnost vidite da žena upravlja Si-En-Si mašinama, da radi u vrlo ozbiljnim prizvodnim industrijskim procesima", kaže Dijana Jeremić iz Valjeva i dodaje da istovremeno pravi i štrudle.

U organizaciju Sajma uključeni su Ministarstvo privrede Republike Srbije, Razvojna agencija Srbije i Fond za razvoj Vojvodine, kao i celokupan komorski sistem naše privrede.

"Ovakve manifestacije, sem toga što služe da se pokažu i prikažu pojedina preduzeća, važne su kao mesto, platforma gde mogu da se ciljano susretnu preduzeća koja imaju interes, tako da smatram da će i ovi novi saržaji sajma doprineti njegovom kvalitetu", navodi Katarina Obradović Jovanović iz Ministarstva privrede Republike Srbije.

Tokom tri dana sajma preduzetništva i privrede "ZR BIZ NET" biće organizovan niz predavanja, radionica, sastanaka i prezentacija čiji je cilj sklapanje novih poslovnih aranžmana i investicije, pre svega u sektoru malih i srednjih preduzeća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво