Najsavremenija rezonanca u Dečjoj bolnici u Novom Sadu

Dečja bolnica u Novom Sadu dobila je danas magnetnu rezonancu za pregled dece i omladine do osamnaeste godine. Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, koji je koštao 100 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Pokrajinska vlada.

Umesto hladih bolničkih zidova morski svet za najmlađe iz cele Vojodine, a umesto duge liste čekanja sa ostalim pacijentima, samo njihova magnetna rezonanca. Ali prvi put u Srbiji i tek rođene bebe ovde će moći da se snimaju.

„To je pre svega inkubator za megnet, odnosno prevremeno rođena deca, od danas će moći da se snimaju i da imaju ovu dijagnostičku proceduru. U Srbiji to nema niko. Ček ni pojedini regioni oko nas to nemaju", kaže Jadranka Jovanović Privrodski direktorka Dečje bolnice.

Bolnica je dobila i prateću opremu iz donacija kompanija MK komerc i NIS, a izgrađen je i poseban objekat, za šta je Vlada Vojvodine izdvojila više od 23 miliona dinara.

„Moramo brzo da radimo na rekonstrukciji fasade. Moramo za sledeću godinu da nabavljamo nove uređaje. Nove aparate, novu dijagnostiku i za dečiju bolnicu i za sve ostale ustanove u sistemu zdravstvene zaštite" , rekao je Igor Mirović predsednik Vlade Vojvodine.

U Dečijoj bolnici u Novom Sadu, godišnje se hospitalizuje oko 13.000 dece i obavi oko 130.000 pregleda, a svake godine je za oko 2.000 najmlađih potrebno obaviti dijagnostiku magnetnom rezonancom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво