Kraljevo: Đaci ne idu u školu zbog nasilnog učenika

Zbog nasilničkog ponašanja jednog učenika 7. razreda u kraljevačkoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković", danas je većina đaka bojkotovala nastavu. U toj odluci su ih podržali i roditelji, koji najavljuju da će bojkot nastaviti dok problem ne bude rešen.

Učenik L. Š. je u školu "Svetozar Marković" upisan ove školske godine po nalogu prosvetne inspekcije. Bio je sklon nasilničkom ponašanju i u drugim školama.

Roditelji koji nisu dozvolili deci da danas idu na nastavu smatraju da škola mora da garantuje bezbednost svim učenicima.

"Deca se plaše i svakog dana on poneki novi izgred napravi. Znači, jednostavno niko ne može da mu stane na put", kaže Siniša Durutović, predstavnik roditelja.

Slavica Čubrić, roditelj učenika 7. razreda, kaže: "Deca neće ići u školu. To smo mi kao roditelji saglasni svi. Smatram da tako treba da bude."

Škola "Svetozar Marković" je jedna od najvećih u Kraljevu. Nastavu pohađa više od 900 učenika. Za bojkot nastave roditelji su saznali preko društvenih mreža i lokalnih televizija.

Nastavu u školi "Svetozar Marković", u prepodnevnoj smeni nije pohađalo više od 90 odsto učenika. Bojkot će biti nastavljen i u poslepodnevnoj smeni.

U Centru za socijalni rad danas je sazvan hitan sastanak povodom ovog slučaja na koji je pozvana i majka deteta, inače samohrani roditelj. Na osnovu lekarske dokumentacije i mišljenja socijalnog radnika, učenik može da pohađa redovnu nastavu.

"Suština je se nađe rešenje povoljno za sve strane. Da se našoj deci garantuje bezbednost na svaki mogući način", kaže Bojan Milić, predstavnik roditelja.

Roditelji najavljuju da će bojkot biti nastavljen, jer sve odluke koje su do sada bile donete u školama koje je učenik L. Š. do sada pohađao nisu donele rezultate.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи