Lozničani i Šapčani čekaju otvaranje Lidla

Nemački trgovinski lanac "Lidl" priprema otvaranje prodajnih objekata širom zemlje. Distributivni centar podignut je u Novoj Pazovi. U Mačvanskom kraju biće otvorena dva trgovinska objekta: u Šapcu je završen, a u Loznici se još gradi.

Radovi su počeli u proleće pre skoro dve godine, a objekat završen prema planu za sedam meseci. Uz uređen prodajni i parking prostor Šapčani čekaju i zvanično otvaranje marketa nemačkog trgovinskog lanca. 

"Kompanija Lidl kupila je parcelu od grada površine oko 90 ari i za tu parcelu su platili 100 miliona dinara, oni su u 2016. izgradili objekat od 2.500 kvadrata i to je bio drugi izgrađen objekat ove kompaniji u Srbiji", navodi Violeta Šestić, načelnica odeljenja za lokalni ekonomski razvoj grada Šapca.

Kada će vrata završenog marketa biti otvorena u Šapcu se ne zna. Iz kompanije najavljuju do kraja godine zajednički početak rada svih objekata u preko deset gradova.

Nezvanično se govori u oktobru. Nezvanično je i da su budući radnici već krenuli sa obukom, a koliko njih ne mogu da potvrde u Nacionalnoj službi.

"Poslodavac Lidl nije se obratio nama, filijali Nacionalne službe Šabac, trenutno na evidenciji grada Šabac ima preko 400 nezaposlenih trgovaca", kaže Tatjana Gavrilović, načelnica odeljenja Nacionalne službe za zapošljavanje Šabac.

Iz "Lidla" je najavljivano po četdeset prodavaca u svakom objektu, a nema podataka koliko se građana javilo na konkurs kompaniji.

Dok Šapčani čekaju početak rada, u Loznici kažu da o dolasku Lidla u grad gotovo i ne znaju.

Privatizovani deo nekadašnje Mlinske industrije, nemački investitor kupio je od lozničkog vlasnika.

"Lidl" će svoj objekat graditi u centru grada, kupljeno je 96 ari na kome je nakada bio stari mlin i silosi. Radovi na uređenju prostora već su počeli.

Iako nisu imali direktnog kontakta sa novim investitorom u gradskoj upravi kažu da je svako ulaganje šansa za prosperitet.

"Mi nemamo taj plan kako će teći aktivnosti i kada će objekat biti završen ali se radujemo njihovom dolasku, njihov dolazak je nova konkurencija koja će urediti i novi kvalitet ne samo to što će biti novi kvalitet i što je povoljno za naše gradjane nego će u tom objektu i lancu raditi ljudi sa ovog područja a to je nešto čemu se mi posebno radujemo", kaže Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

Uz nov objekat Lozničani kažu imaće i uređeniji gradski kvart, a uz poslovnu politiku  "Lidla" nadaju se brzoj gradnji i novom krugu zajedničkog otvaranja marketa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво