Skokovi veterana padobranaca u Nišu

Na niškom vojnom aerodromu ovih dana skakalo je tridesetak veterana 63. padobranske brigade u okviru projekta Padobranski skok veterana, Ministarstva odbrane. Susret je bio pomalo emotivan jer većina njih nije bila na ovom aerodromu od odsluženja vojnog roka, a mnogi nisu skakali padobranom od kako su otišli u penziju.

Za veterane padobrance okupljanje na niškom vojnom aerodromu gde je priča o legenadarnoj 63. padobranskoj brigadi zapravo i počela ima posebnu draž

Ljubomir Hristov, veteran padobranac da je na aerodrom došao posle skoro pola veka: „ Na ovaj aerodrom dolazim posle 45 godina. Osećaj je neverovatan, vezuju nas jako lepe uspomene za ovaj aerodrom i posebna mi je čast što sam uspeo da skočim na ovom aerodromu ponovo".

" 29 godina sam pauzirao na skakanju, a 32 godine na skoku slobodno i sad sam kao novi početnik kao mlad čovek,2 kaže Saša Dukić, veteran padobranac.

Pavle Đinđić koji ima 900 skokova, skočio je posle pauze od 13 godina i to sa sinom Bojanom, koji doduše ima tek 15 skokova.

Posle mnogo godina ponovo se čuo I njihov čuveni pozdrav Padobranci 63. padobranske - rade!

"Projekat padobranski skok veterana 63. padobranske birgade je projekat koji organizuje naš klub Arhistratig je projekat koji Ministarstvo odbrane finansira i podržava Vojska Srbije", navodi Nenad Kuzanović iz Centra za obuku padobranaca.

Radoslav Korać, instruktor objašnjava: „Sve u životu se zaboravlja ako se ne ponavlja povremeno tako i padobranstvo, ali mi pre svakog skakanja radimo tzv. Uvođenje u trenaž na kome pripremamo sve pripadnike shodno njihovom nivou obučenosti".

Uz mnogo emocija i pomalo treme protekao je susret veterana na zemlji i u vazduhu uz naravno želju da sve to ponove još koji put.

broj komentara 0 pošalji komentar