Vrščani sakupili novac za lečenje najmlađih sugrađana

U Vršcu je organizovana velika humanitarna akcija, kojoj se priključio veliki broj građana, organizacije mladih, sportski klubovi i gradska uprava, kako bi sakupili novac za lečenje Magdalene Marković i Andrije Rašajskog.

Dvogodišnju Magdalenu Marković u novembru očekuje operacija srca, za koju je potrebno skupiti 50.000 evra, a Andriji Rašajskom koji je prošao hemoterapiju neophodan je novac za nastavak rehabilitacije.

Kako bi ovim mališanima obezbedili srećnije detinjstvo, Vrščani su organizovali humanitarnu akciju, kojoj se priključio veliki broj organizacija mladih, sportskih klubova ali i gradska uprava u Vršcu.

"Lepa stvar u vezi sa ovim jeste pre svega to da se ceo Vršac okupi, da budu jedinstveni i da jednostavno aktiviramo sve ljude na nivou grada, da svi imamo isti cilj, bez obzira na sve razlike", kaže Miljana Nikolić iz Unije studenata Vršac.

Ceo Vršac je uključen u akciju, ističe Miloš Bundalo, organizator:

"Drago mi je što su prepoznali sve ovo što smo zamislili i evo to se ostvarilo. Došlo je mnogo dece, to mi je drago, i jedva čekam da se sve ovo završi da vidimo koliko smo  prikupilo."

Pomoć za Magdalenu i Andriju prikupljaće se i narednih dana, tokom "Grožđebala".

Na inicijativu Kancelarije za mlade, Gradsko veće u Vršcu i komunalno preduzeće "21. oktobar" doneli su odluku da deo novca od naplate parking-mesta izdvoje za dvoje mališana, najavio je Marko Rašić, iz Kancelarija za mlade u Vršcu:

"Parking je predviđen za 150-200 vozila, plaćanje će biti u vidu dnevne parking karte i iznosiće 200 dinara. Sav ostvareni profit na tom prakiralištu, u tim danima, ići će u humanitarne svrhe za našu, vršačku, decu Magdalenu i Andriju."

Tokom humanitarne akcije na gradskom jezeru organizovan je niz zabavnih programa za najmlađe, sportsko-rekreativni programi, nastupe su imali i vršački plesni studiji, a u večernjim satima održan je i humanitarni koncert.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво