Zapošljavanje, prioritet u Novom Pazaru

Rešavanje problema nezaposlenosti u Novom Pazaru, gradu gde je svaki četvrti radno sposobni stanovnik bez posla, prioritetan je zadatak rukovodstva lokalne samouprave.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Novi Pazar sprovodi podsticajne mere, kako bi se zaposlilo što više građana, posebno mladih i onih koji teže dolaze do posla.

Primer uspešne saradnje su dve novopazarske firme koje su posetili predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalne samouprave.

"Nacionalna služba za zapošljavanje je tokom 2017. godine izdvojila oko 90 miliona dinara za programe zapošljavanja u Novom Pazaru. Ove godine, oko 50 miliona, a do kraja godine će biti još više, tako da je ovo poruka svim poslodavcima da se informišu o programima koje mi nudimo i o uslovima pod kojima mi planiramo naša sredstva", rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje. "Ne želimo da štedimo na tome."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара