Zbog Koridora bez puta

Gazdinstvo Božidara Jakovljevića iz Pepeljevca, kod Lajkovca, nalazi se uz Koridor 11. On pet godina pokušava da se izbori za to prilazni put Koridoru ne bude uz njegovu kuću.

Za potrebe Koridora 11 u Pepeljevcu je izvršena eksproprijacija imovine i Božidaru Jakovljeviću. Isplaćena mu je nadoknada u iznosu od 2,7 miliona dinara ali zbog prilaznog puta koji mu, kako kaže, ugrožava opstanak domaćinstva, odmah je nadležnima uložio žalbu.

"Oni su odredili trasu pored same kuće", kaže Božidar JAKOVLjEVIĆ iz Pepeljevca kod Lajkovca. "Pošto nije bilo uslova da može da se opstane, mi smo se žalili da se izvrši neka korekcija ili šta već", dodaje.


Božidarov zahtev je uvažen pa je urađen novi projekat prilaza autoputu. Za dva metra pomerena je trasa od kuće. Dok traju radovi domaćinstvo je ostalo bez prilaza.

„Nikakav to nije hir nego jednostavno samo građansko pravo da uživamo u svom posedu, da normalno ulazimo i izlazimo, da se normalno živi. Zadnje dve tri godine telefonska linija ne postoji. Telefonski kabl ide preko ograde. Nemaju mogućnosti da reše. Jednostavno smo odsečeni i mogu reći enklava u centru Srbije", kaže Vladan Jakovljević, Božidarov sin.

Jakovljevići nisu zadovoljni pomeranjem puta od kuće, a imaju i druge primedbe. Nadaju se pravdi opet na sudu.

O tome Božidar Jakovljević kaže: „Pet godina od kako su počeli radovi. Za to vreme objekti stambeni i pomoćni, objekat je rastrešen. Za to vreme izgubila se voda. U bunaru smanjen je nivo vode, septička jama mi je uništena. Nemam osnovne uslove za život. Tražimo, jedino rešenje po nama je iseljenje".

Izvođač radova, Energoprojekt, kako smo nezvanično obavešteni, strogo se pridržava važećeg projekta. Izvršiće sve potrebne korekcije pa će Jakovljevićima biti omogućen normalan prilaz domaćinstvu.

broj komentara 0 pošalji komentar