Inspektori rade u tri smene

Inspektorat za rad je u 2018. godini pojačao inspekcijski nadzor u svim oblastima. Inspektori rada iz jednog grada odlazili su i u druga mesta, a pojačane redovne i vanredne kontrole, nastaviće se i od kraja ove godine

Inspektori rada, već mesecima rade u tri smene. U jeku građevinske sezone, najviše se kontrolišu gradilišta.

"Sve je u redu", kaže naš sagovornik. "Od prvog dana smo prijavljeni. Kao što vidite nosimo zaštitnu opremu, sve je po propisu, isplata je redovna."

"Prijavljeni smo, evo otprilike dva meseca kako radimo tu, nema nikakvih problema za sada."

Sve se redovno izmiruje, kažu - državi porez, doprinosi, sve se to redovno izmiruje, ali posla nema posla.

Vikendom inspekcija rada obavlja kontrole u saradnji sa policijom i tada se najviše kontrolišu ugostiteljski objekti.

"Tako da smo, konkretno mi u Pirotu u ovoj godini pronašli 156 lica, koja nemaju zaključene ugovore o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Nakon našeg nadzora 146 lica je zasnovalo radni odnos i prijavljeni su na obavezno socijalno osiguranje", objašnjava Aleksandar Popović, šef Inspekcije rada Pirotskog okruga. "Ono što je takođe bitan podatak je da smo mi nakon našeg nadzora podneli 97 prekršajnih prijava."

Ove godine, Inspektorat za rad je uveo sistem rotacije inspektora, tako da se inspektori iz jednog okruga, šalju u druge okruge, što je - prema podacima resornog ministarstva - dalo izuzetno dobre rezultate.

Pojačane redovne i vanredne kontrole, nastaviće se i od kraja ove godine, jer je prioritet sprečavanje rada na crno i bolja bezbednost i zaštita na radu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво