Ćuprija: "Ravanica" dobila novog vlasnika

Posle dve i po godine priprema za privatizaciju, fabrika konditorskih proizvoda u Ćupriji "Ravanica" dobila je novog vlasnika. Kompanija "Medela" iz Vrbasa dala je najbolju ponudu i obavezala se da u opremu i pogone uloži milion evra.

Vest o privatizaciji i novom vlasniku radnici ćuprijske keksare radnici su dočekali sa olakšanjem. Od novog vlasnika mnogo očekuju, pre svega siguran posao.

Mnogo truda sadašnje rukovodstvo fabrike i opština uložili su pripremu fabrike za privatizaciju, zbog čega su od Ministarstva privrede dobili i javno priznanje.

Jedna od najpoznatijih fabrika konditorskih proizvoda u bivšoj Jugoslaviji godinama nije ulagala u opremu, i mesečno je proizvodila tek sedamdeset tona flipsa, keksa i čuvene "Bonžite". Potencijal je mnogo veći, kaže Mikica Spasić, v. d. direktora "Ravanice".

"Fabrika ima 60 godina iskustva, ima svoju prepoznatljivost na tržištu, izvanredan brend, tako da je van pameti da se to ne iskoristi. Mislim da će to znati da iskoristi naš novi vlasnik, s obzirom na iskustvo koje već ima u konditorskoj industriji."

Čuvenu "Keksaru", kako je Ćupričani zovu, kupila je za 320.000 evra kompanija "Medela" iz Vrbasa. Novi vlasnik se obavezao da u opremu i pogone uloži milion evra.

"Samim tim stvaraju seuslovi da investitor koji je kupio ‘Ravanicu’ ostane u Ćupriji i da ovaj brend ostane kod nas", smatra Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija. "Novi vlasnik ‘Ravanice’ je ‘Invej korporacija’ - oni su privatizovali nekoliko preduzeća u Srbiji, znamo da su uspešno to uradili i da su podigli proizvodnju."

Podizanju proizvodnje i novoj opremi nadaju se i radnici, jer su svesni da će samo tako moći da zadrže svoja radna mesta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. sep 2018, 22:58) - .. [neregistrovani]

Kraj iscekivanja

Nadam se da je nece ugasiti - kao konkurenta. Mozda jedina proizvodna jedinica u Cupriji koja je bila do skora pozitivna. A 320.000 Eura je nikakva para za takvu fabriku...