FESTEF: "Srebrni pastiri" za Novicu Savića i Slađana Stojanovića

Na 27. međunarodnom festivalu televizijskog etnološkog filma u Kučevu novinar RTS-a Novica Savić osvojio je nagradu "Srebrni pastir" za najbolji etnološki zapis - reportažu "Vampir iz Kisiljeva". Nagradu za režiju dobio je snimatelj vranjskog Dopisništva RTS-a Slađan Stojanović.

Na Festivalu televizijskog etnološkog filma, od 7. do 9. septembra, prikazano je 39 filmova domaćih i stranih autora u Centru za kulturu "Veljko Dugošević" u Kučevu.

Novinar RTS-a Novica Savić osvojio je nagradu "Srebrni pastir" za najbolji etnološki zapis - reportažu "Vampir iz Kisiljeva"  - za efektnu belešku o odnosu ljudi prema kontroverznoj pojavi vampira, koja ne prestaje da uzbuđuje i plaši javnost, "preteći" da i sama preraste u svojevrsno kulturno nasleđe. 

Slađan Stojanović, snimatelj Dopisništva RTS-a u Vranju, dobio je "Srebnog pastira" za najbolju režiju, za dokumentarni film "Dejan" - za elegantno i vizuelno promišljeno pripovedanje o svešteniku koji u slobodno vreme neguje još jednu veliku i neobičnu ljubav.

Gran pri festivala pripao je filmu "Cipovka - hleb koji se smeje na mesec" Jelene Vukmanović, u proizvodnji Radio-televizije Vojvodina, a za najbolji strani film proglašen je "Leteći fratar" Davora Borića iz Hrvatske.

Na ovogodišnjem Festivalu televizijskog etnološkog filma u Kučevu u konkurenciji je bilo 38 filmova iz zemlje i inostranstva.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво