Šapčani obaraju Ginisov rekord

Šapčanima predstoji sportska subota. Uz atletske trke i zumbu, pokušaće da obore Ginisov rekord u broju učesnika koji u isto vreme rade sklekove. Takmičenje traje minut, a aktuelni rekorderi su Ujedinjeni Arapski emirati sa 1.645 učesnika. Sportski Šabac očekuje oko 1.800 takmičara.

Zajedno za grad i Ginisovu titulu aktivni sportisti, treneri, poljoprivrednici, doktori. Za pripremu dobra volja a za izdržljivost i snagu, kažu, ne brinu. Boje Šapca braniće trostruki kadetski državni prvak i brojni kajakaši.

"Posle toliko preveslanih kilometara i osvojenih medalja u ovoj sezoni za nas nije ništa da uradimo minut sklekove za Ginisa", ističe Branko Lagundžić, iz Kajak kluba "Zorka kolor".

Spremni su i fudbaleri Mačve, za duplu pobedu na svom terenu, potvrdio je  kapiten tima Filip Pejović:

"Sklek za Ginisa, sklek za pobedu protiv Zemuna."

Šabac ima više od pet hiljada aktivnih sportista. Za rekord dovoljna je trećina. Za potvrdu Ginisovog rekorda osim učesnika, spremno je i 180 kontrolora i brojne kamere.

To je šansa, smatra Đorđe Rašić, nekadašnji rukometaš Metaloplastike, da pokažu da je Šabac grad sporta:

"Pozivam sve sugrađane da dođu u velikom broju da postavimo rekord."

Za obaranje rekorda potreban je samo minut zajedničkog vežbanja - dvadeset dva skleka bez prekida na svake tri sekunde. Uz sportiste, očekuje se učešće rekreativaca, zaljubljenika u prirodu i zdrav život svih generacija.

"Osnovni cilj je da podstaknemo i stare i mlade da se bave bilo kakvom vrstom fizičke aktivnosti", objašnjava dr Dejan Pavlović, predsednik Organizacionog odbora "Šabac za Ginisa". "Sklekovi su jedna od bazičnih aktivnosti, to nije teško raditi, svaki dan može da se vežba i naš cilj je da pokažemo svima da je bitno ulagati u aktivno održavanje i čuvanje svog zdravlja."

Očekuje se da ceo teren bude prepun vežbača. Vrata stadiona biće otvorena ujutru a minut za Ginisa počinje u deset i trideset. "U zdravom telu zdrav duh" - podržava i naša redakcija, zato za Ginisa i novinarsko-snimateljski tandem. Pridružite se - nije teško!

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи