Šansonjer Leo Martin penzionerske dane provodi putujući

Miloš Jović ili Leo Martin - velika zvezda jugoslovenske muzičke scene 60-ih i 70-ih godina, imao je i zapaženu inostranu karijeru. Prve nastupe snimala je Televizija Beograd, koja je i sama bila na početku, a njegova "Odiseja" je višedecenijski hit.

Iako ga glas i dalje služi rešio je da posle 50 godina uspešne karijere stavi tačku na javne nastupe.

"Neki mi prijatelji kažu mogao si više, međutim ja sam zadovoljan onim što sam postigao. Ostavio sam nekoliko lepih pesama iza sebe koje se i danas slušaju i mladi ih pevaju kad hoće da pokažu da imaju glas i umeju da pevaju, što je veoma lepi i to me raduje", kaže Leo Martin.

Penzionerske dane provodi putujući sa suprugom. Tako se ovih dana obreo na južnoj strani Jastrepca, planine u čijem podnožju je rođen.

"Svako veče sam kod dede preko leta kada sam kao đak dolazio iz Beograda i sedeo uveče na pragu kuće gledao prema Jastrepcu i čekao da izađe mesec. I tada sam zamišljao da je to najlepša planina sa te strane, međutim vidim da je i sa ove druge mnogo lepa", seća se  Leo Martin.

Priseća se i svojih prvih javnih nastupa sa džez bendom koji su povezani sa Televizijom Beograd i Studiom na Sajmištu.

"Svirao sam klarinet i mi smo svakog četvrtka imali nastup u jednoj emisiji koja je praktično za decu i gde je sve uživo išlo. To se dešavalo 60-tih godina. Već tada su me svi na ulici prepoznavali kao da sam vodio Dnevnik", seća se pevač.

Potom je osnovao svoj bend i započeo pevačku karijeru, a seća se i prvih spotova:

"Čuo nas je moj veliki prijatelj Zdravko Šotra u nekom restoranu. Mi smo tada snimili 4 spota. To su bili prvi spotovi u Jgoslaviji, to je bilo 63 godine na Šljunkari"

Usledilo je snimanje prve ploče za Kolumbiju rekords. Karijera u Nemačkoj i povratak u zemlju, festivali, hitovi, ljubavna poezija i legendarna " Odiseja".

"Slučaj je hteo da to postane hit ... Reci mi šta je ljubav, to mi je najdraža i najoptimističnija pesma, koja na najnežniji način govori o ljubavi", zaključuje Leo Martin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво