Animanima u Čačku

U Domu kulture Čačak, specijalnom projekcijom i izložbom Alekse Gajića, otvoren je 12. Međunarodni festival animacije Animanima.

Maestralnom animacijom lutaka od feltovane vune belgijskog autorskog para ekskluzivnom projekcijom filma "Taj veličanstven kolač", ovogodišnja Animanima otvorila je svoje 12. izdanje! Retrospektivnom izložbom ''12 sličica u sekundi'' predstavlja se Aleksa Gajić, strip autor, ilustrator, reditelj i animator.

U programu ovogodišnjeg festivala dominiraće evropski umetnici, ali i drugi savremeni majstori animacije. Do proglašenja nagrada zanimljive i kvalitetne projekcije u tri takmičarske selekcije žiriraće sjajni animatori.

U programu su predviđena predavanja i prezentacija vrsnih majstora animacije iz Slovenije, Velike Britanije, Francuske i Srbije, a u takmičarskom delu čačanska publika na 12-tom Međunarodnom festivalu animacije videće više od 50 izuzetnih filmova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво