Nova fiskulturna sala u kragujevačkoj školi

Prvi put za 108 godina postojanja, osnovna škola "Živadinka Divac" dobila je fiskulturnu salu. Građena je i opremljena po najsavremenijim standardima, pa je osim za nastavu fizičkog vaspitanja predviđena i za organizovanje sportskih događaja republičkog ranga.

Još danas su đaci osnovne škole "Živadinka Divac" nastavu fizičkog vaspitanja imali u školskom dvorištu. Od sutra će časove održavati u modernoj sportskoj hali površine 1.200 kvadratnih metara.

Ovaj objekat ima i širi značaj, rekao je direktor škole Milan Grujović, jer će se u njemu održavati sportska takmičenja regionalnog i republičkog nivoa.

Fiskulturnu salu otovorio je ministar sporta Vanja Udovičić i istakao da je, uz obrazovanje i bavljenje naukom, za osnovce veoma važno i bavljenje sportom:

"Najveća mesna zajednica u Šumadiji dobija, može se reći, najbolju fiskulturnu sportsku salu. Osnovna škola ‘Živadinka Divac’ postaje simbol školskog sporta, simbol obrazovanja i simbol rekreativnog i profesionalnog sporta."

Grad Kragujevac je, zajedno sa Vladom Repuiblike Srbije u poslednjih nekoliko godina uložio oko pet miliona evra u školsku infrastrukturu, naglasio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić koji je đacima poručio: "Bavite se sportom, ova sala će vam u tome pomoći."

Đaci u Stanovu već sutra, a osnovci u školi  "Dositej Obradović" u fiskulturnu salu ući će u novembru. U drugu fazu izgradnje škole, Grad je uložio 75 miliona dinara.

"Gradi se kuhinja, trpezarija, produženi boravak", naveo je Igor Janjić, direktor OŠ Dositej Obradović", i zaista verujem da će sve to doprineti kvalitetnijoj nastavi i ishrani učenika.

Obnovljena je i zgrada Prve kragujevačke gimnazije, posle podmetnutog požara početkom godine. Učionice su sređene i nastava se odvija po planu.

Za obnovu zgrade Prve Kragujevačke gimnazije, koja je izgrađena pre 185 godina, država, grad, ali i bivši učenici i Šumadijska eparhija, obezbedili su 18 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво