Kolektivno venčanje na Štrudlijadi u Dolovu

U Dolovu kod Pančeva održana je 19. Štrudlijada. Prvi put, u okviru te manifestacije, organizovano je kolektivno venčanje za pet parova.

Prilikom upisa dece u zabavište matičarka u Mesnoj zajednici je primetila da ima dosta roditelja koji nisu venčani i predložila je Udruženju žena „Dolovke" koje već 19 godina organizuje „Štrudlijadu" da pozovu i mlade parove na kolektivno venčanje.

Prijavilo ih se petoro i kako kažu nisu se pokajali što su se venčali u centru sela gde su umesto mladine torte imali banatske štrudle, a za srećan i dug zajednički život simbolično su poleteli i domaći golubovi:

"Veoma sam uzbuđen, adrenalin je proradioi ovo je nešto fenomenalno i mnogo zanimljivo", kaže Stevan Dimitrov, mladoženja.

Mlada Jagoda Milovanović navodi: „Ovo je nešto novo za nas, hvala svim ljudima koji su se potrudili da nam ovako nešto prirede."

Već na venčanju mlade su mogle da nauče i kako se prave dobre domaće štrudle, koje su Dolovke još pre 8 gpodina brendirale kao svoj proizvod.:

"Ima tajni u pravljenju štrudle, ali svaka domaćica zna da je napravi ako želi i ako je pravi s ljubavlju onda će i uspeti, ako je sprema samo radi reda neće biti dobra", objašnjava Ljuba Jovanovski iz Jabuke.

„Štrudlijadu" u Dolovu svake godine posete brojna udruženja žena iz čitave Srbije, jer i Dolovke rado odlaze na brojne manifestacije, a želja im je da se što više mladih žena priključi njihovom udruženju:

"Ovo druženje sa ženama nije samo ova manifestacija. Mi se družimo i držimo zajedničke radionice tokom čitave godine i presrećna sam što kod nas ima žena svih narodnosti i što predstavljamo Srbiju u malom" kaže Dragana Marić, predednica Udruženja žena „Dolovke".

Štrudle s makom i dalje će biti omiljen kolač u Dolovu,posebno mladencima koji će do sledeće godine naučiti da spreme ovu poslasticu za nove bračne par

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво