Sportski dani u kragujevačkom Velikom parku

Za kraj raspusta, Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije, uz podršku lokalne samouprave, organizovao je, po 4. put Sportske dane u Velikom parku. Posetioci su tokom petodnevne manifestacije učestvovali u javnim treninzima, sportskim turnirima i zanimljivim aktivnostima.

Prepun park dece i mladih koji su došli da podrže promociju zdravog načina života i bavljenja sportom, dokaz je da su gimnazijalci akcijom postigli cilj. Odigrale su se Igre bez granica, bilijar nogama, igre na vodi, a zanimljive aktivnosti pripremljene su i za najmlađe posetioce u prepodnevnim časovima.

Mihajilo Mačurić, iz Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije poziva vršnjake da im se pridruže:

"Svi mladi koji su možda ostali u Kragujevcu u ovim vrelim mesecima, avgustu, mogu da dođu ovde da se druže sa nama ovih pet dana koliko traje naš projekat."

"Ciljali smo na to da popunimo naše slobodno vreme nečim kvalitetnim", objašnjava Milica Stanojević, "da samom organizacijom utičemo na sebe, da budemo bolja verzija samih sebe, kada krenemo kasnije na fakultet da nam neke stvari ne budu nepoznate."

Glavne aktivnosti bile su sportski turniri u odbojci, košarci, fudbalu i tenisu, pa su organizatori pozvali u goste i Aleksandra Blagojevića, odbojkaškog reprezentativca koji je deci govorio o sportu i zdravom životu.

"Moja fizička aktivnost i interesovanje ka sportu je krenulo upravo ovde u parku, ispred moje zgrade, sa društvom", kaže Aleksandar Blagojević, odbojkaš Crvene zvezde, "sigurno je jedan od načina upravo sport i cilj ove manifestacije je na pravom putu."

Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije do sada je organizovao mnoge edukativne projekte, Pozorišne susrete gimnazijalaca Srbije, Noć muzeja, i veliki broj različitih akcija humanitarnog, ekološkog i zabavnog karaktera. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи